TIP NA VÍKEND: Co tak noční návštěva ZOO?

Z animovaných filmů všichni víme, že zoologická zahrada ožívá až v okamžiku, kdy se její brány zavřou a „padne“ na ní noc. Je tomu ale skutečně tak? Ostatně, můžete si to ověřit. A to v ZOO v Táboře. Ta pro návštěvníky připravila neobvyklou noční prohlídku, která se uskuteční již tuto sobotu.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Pixabay.com

Je to jedinečná příležitost vidět, co dělají zvířata v čase, kdy se setmí a zoologická zahrada je běžně zavřená,“ láka na neobvyklou návštěvu mluvčí zahrady, Filip Sušanka. Noční prohlídku naplánovala ZOO Tábor na sobotu, 26. května. A to od 21:00, kdy se zájemci sejdou před hlavním vchodem.

A co vše uvidí? Že budou všechna chovaná zvířata spát se jistě bát nemusí. Je tomu právě naopak. Mnohé druhy totiž běžně ožívají až se soumrakem, jak to mají biologicky naprogramováno. A tak zatímco některé skutečně ke spánku ulehnou, jiná uvidí návštěvníci v bdělém stavu. A to se přes den nikdy nepovede. Noční prohlídka tak může být zajímavá nejen pro malé i velké návštěvníky. Připraveni jsou na ně i chovatelé.  K jednotlivých druhům poskytnou zajímavé informace o jejich životě či spánkových návycích.

Na úplný závěr je v týpí připraven oheň, u něhož si mohou účastníci popovídat o svých zážitcích.

A co udělat k tomu, abyste si noční ZOO prohlédli i vy? „Zájemci se musí na akci předem registrovat na e- mailové adrese akce@zootabor.eu,“ upozorňuje Filip Sušanka. A přidává i jedno doporučení. Přinést si sebou i baterku, nebo jiný zdroj světla.

Share Button
Kamil Červinka on InstagramKamil Červinka on LinkedinKamil Červinka on Twitter
Kamil Červinka
_______________________________________________________________________________________
www.kamilcervinka.eu